8 MARS

I bakgrunden en rödsvart flagga omgiven av cirklar, linjer och kvinnosymbolen.
I bakgrunden en rödsvart flagga omgiven av cirklar, linjer och kvinnosymbolen.
Illustration i bakgrunden av Iso Lindh.

SAC utlyser varje år på internationella kvinnodagen en strejk för kvinnor och icke-binära. Vill du som medlem i en lokal fackförening av SAC strejka den 8 mars? Ta dig till vår hemsida för att läsa mer.

I år den 8 mars lägger vi fokus på att uppmärksamma den feministiska konferens som kommer att hållas i höst, som lägger vikten på omvårdnadsarbete. Initiativtagarna Sarah Degerhammar Bonk och Sarah Kim kommer att bli intervjuade om konferensen av Allt åt alla Kvinnofront och i live-radio med Queers Against Fascism, som är en global, icke-våldsam, inkluderande rörelse som aktivt arbetar mot fördomar och diskriminering. Tider för live-radion kommer.

”Det talas ibland om hemmets trygga vrå, men för kvinnor har hemmet alltid varit en allt annat än trygg plats. Det är oftast i hemmet som kvinnor misshandlas och utsätts för sexuella övergrepp.”

Så inleds en artikel i tidningen Brand där Allt åt alla Kvinnofront skriver om initiativet #tahemmettillbaka. När det inte är pandemitider brukar denna rörelse fylla gatorna under parollen Ta Natten Tillbaka den 8 mars, men i år uppmärksammar de det våld och det utnyttjande som kvinnor utsätts för i sina hem, med hashtaggen #tahemmettillbaka.

Allt åt alla Kvinnofront är en separatistisk grupp för kvinnor och icke-binära med syfte att driva klasskamp ur ett kvinnoperspektiv.