Hamnarbetarnas a-kassa går upp i SAAK

Logotyp för Hamnarbetarnas a-kassa
Logotyp för Hamnarbetarnas a-kassa

Det statliga stödet till mindre a-kassors administration har tagits bort. Hamnarbetareförbundets egen a-kassa blev ekonomisk ohållbar och medlemmarna i Hamm kommer istället vara med i Sveriges arbetares a-kassa (SAAK) från och med den 1 november.

SAAK ser det som en ära att Hamnarbetarnas a-kassa valt dem. John Nordmark, styrelseledamot i SAAK som är ansvarig för fusionen:
– SAAK har gott hopp om framtiden! Tillsammans blir vi en starkare a-kassa. Framförallt kommer vi fortsätta vara ett mycket bra alternativ till de större a-kassorna, vi är ju till för alla yrken, säger han i ett pressmeddelande från SAAK och Hamnarbetarnas a-kassa. Han tillägger:
– Vi kommer att jobba vidare som förut, nu med hjälp av personal från Hamnarbetarnas a-kassa och med nya medlemmar som delar vår syn på hur en a-kassa ska fungera.

Christina Ehrler, kassaföreståndare i Hamnarbetarnas a-kassa tycker att det är sorgligt att behöva lägga ned men är hoppfull:
– Följden av fusionen blir förhoppningsvis positiv då medlemmarna uppgår i en annan mindre a-kassa som kan lämna lika bra service som vi, säger hon i pressmeddelandet som skickades ut i somras.

Logotyp för SAAK, Sveriges arbetares a-kassa
SAAK står för Sveriges arbetares a-kassa. Du kan vara medlem oavsett vilken yrkesgrupp du tillhör, om du är arbetslös eller företagare (dock inte med anställda). Som medlem i SAAK behöver du inte byta a-kassa även om du byter arbete eller bransch. Medlemsavgiften är 135 kronor per månad. År 2020 ökade antalet medlemmar i SAAK med 22 procent enligt Sveriges a-kassor. SAAK ligger högt upp i nöjd-kund-index bland samtliga a-kassor.