SAC i SVT om skuggsamhället

Stockholms lokala samorganisations logotyp

”Hit till fackförbundet Syndikalisterna kommer människor som råkat illa ut på arbetsmarknaden”

SVT besökte Stockholms lokala samorganisation (LS) av SAC i tisdags för att få ett uttalande om ”skuggsamhället”. Det var i samband med att en papperslös städarbetare omhändertagits utanför statsminister Magdalena Anderssons bostad före jul.

2018 infördes lagen om människoexploatering som skulle stoppa oseriösa företag, men det var denna vecka, 4 år senare som lagen för första gången prövades i Högsta domstolen.

Emil Boss, facklig organisatör i Stockholms LS av SAC Syndikalisterna står framför en flagga med texten "lokala samorganisation".
Emil Boss, facklig organisatör i Stockholms LS av SAC. Foto: Solveig Betnér

– Jag har suttit ned med 700 personer under det gångna året och hört deras berättelser och min bild är att där det finns arbetskraftsinvandrare från länder utanför EU, och där det finns papperslösa, där är arbetslivsvillkoren arbetslivskriminella, säger Emil Boss, facklig organisatör i Stockholms LS till SVT.

SVT berättar att Emil, de senaste åren hjälp ett tiotal personer att polisanmäla sina arbetsköpare för människoexploatering.

Tyvärr finns inte inslaget kvar i SVT där Stockholms lokala samorganisation (LS) av SAC medverkar, men läs gärna: Statsministerns städare tar hjälp av facket i Arbetaren och Stats­ministerns städerska: Den som pratar förlorar jobbet i Dagens Arbete.

Läs också Emil Boss Tio tankar om statsministerns städerska i Arbetaren!
och Det här vet jag om hur papperslösa utnyttjas av Pelle Sunvisson

Text från tidningen Arbetaren där Emil Boss uttalar sig om stadsminister Magdalena Anderssons städarbetare.
Bild från text i Arbetaren.
Bli medlem i SAC syndikalisterna